13:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: IFK Luleå 2 - Ohtana/Aapua FF

IFK Luleå 2 vinner seriefinalen mot OAFF med 3-2 (3-0).

Första halvlek inleds med stort bollinnehav för IFK samtidigt som OA är spretiga och inte alls kompakta i försvaret.
Redan i 4e minuten så kommer IFK runt på våran högerkant och slår ett lågt inspel mot första stolpen som deras forward vinklar in från nära håll.
Därefter har OA en bättre period och skapar några halvchanser främst genom att sno boll på mitten och snabbt ställa om.
I minut 20 är IFK framme igen och kan påpassligt slå in en retur till 2-0.
Minuten kommer Joel H högst i straffområdet och kan sånär skarva in bollen när målvakten är ute på andra äventyr.

Ca halvtimmen spelade när ett väggspelade IFK tar sig genom i mitten och avslutet sitter säkert vid Felles stolprot till 3-0.
Sista kvarten av halvleken så skapar OA ytterligare någon chans utan att få till några riktigt avslut på mål.
Pausresultatet 3-0 är välförtjänt men kanske i överkant.

Andra halvlek är betydligt bättre från OAs sida. Man skapar flertalet vassa chanser och nu är det bara en tidsfråga tills vi får utdelning.
I ca minut 55 får vi en frispark på offensiv högerkant som Hector smeker in på bortre ytan där en framstörtande Johannes Kero tämligen enkelt kan nicka in 3-1.
IFK uppträder nu allt mer nervöst och OA, som fått blodad tand, pressar fram allt mer.
Vi skapar flertalet högkaratiga chanser, främst genom inspel och frisparkar som lyfts in mot målet.
3-2 målet tillkommer kring minut 70 på just en sån boll när Hector lyfter in bollen i bortre burgaveln, Anders Palo är där och stör men når inte bollen utan den seglar in av egen kraft.
Sista 10 minuterna får OA några fler inläggsmöjligheter och närmast är Anders Palo som nickar bollen i underkanten på ribban, Danne Mäki kan sånär få in returen och Kotten får inte träff på bollen innan den rensas undan.

OA gör en underkänd första halvlek men spelar upp sig flera klasser i andra och det är något vi tar med till nästa helg mot Övertorneå! OA visar på hjärta, attityd och en helt annan hunger i andra som behövs i 90 minuter om man ska vinna såna här matcher.

Försvaret gör en riktigt bra andra halvlek och där plussar vi för Elias Ylipääs 50 min. Mittfält får slita och jaga mycket boll, Danne Mäki gör ett otröstligt arbete och Johannes Kero på vänsterkanten får plusbetyg i årets första match från start!
Thewin kommer in på topp i slutet på första och får in energi och rörelse på ett bra sätt.

Domare Ronny Andersson, Ali Jafari och William Sandlund gjorde en godkänd insats. Men om det är flera minuters skadeavbrott, ska man inte lägga till tid då?

Laget: Felix- Liam, Anders P, Kotten, Nils - John, Danne, Hector, Kero-Joel H, Hugo.
Avbytare: Elias Y, Thewin, Elias P, Bosse, Abdul, Joel O.